Valentina Vassilyev har världsrekordet i barnafödande

En form av singularitet är att ha många barn. I Sverige föder kvinnor som regel inte fler än 2-3 barn. På senare år har det visserligen blivit ganska trendigt med större familjer. Detta tack vare fokus i media på bonusfamiljen, storfamiljen och liknande ämnen.

Det finns familjer i Sverige med 17 barn fast det är inte rekordet i världen. Rekordet i antal barn med en och samma man har Valentina Vassilyev. Hon och hennes man Feodor ska ha fått 69 barn. Hur gick det till?

Jo, de fick 16 tvillingar, 7 trillingar och 4 fyrlingar. Det var allt som allt 27 födslar som ledde till 69 barn. Av dessa 69 barn ska 67 har överlevt barndomen. Var detta tillräckligt för Feodor? Nej, tydligen inte! Han ska också ha fått 6 tvillingset och 2 trillingset med en annan fruk. Alltså 18 barn till med 8 födslar. Han fick under sin livstid 87 barn!

Nu ska det sägas att det inte är säkert att dessa siffror stämmer till 100%. rekordet är nämligen från åren 1725-1765 och då var man inte lika effektiva med att bokföra födslar. Därmed kan det ha blivit lite fel i siffrorna men oavsett så är detta en fantastisk historia.