Unika fobier som du aldrig hört talas om…

Om du har agirofobi kan det bli svårt att ta sig någonstans. Det beror på att detta är fobi för att gå över vägen. Den drabbar inte så många men om du skulle upptäcka att det är svårt att ens gå ut för att du fruktar vägkorsningen kan det vara så att du lider av agirofobi.

Fast det finns ännu unikare fobier än så. Personer som har mageirocofobi kan verkligen säga att de är en form av singulariet! Det här är rädsla för att laga mat. Med en sådan fobi kan det bli dyrt att leva såvida det inte finns en person i närheten som kan tänka sig att laga maten. Personen som har megeirocofobi och deipnofobi får det särskilt svårt. Deipnofobi är nämligen rädsla för att prata med andra vid lunch!

Pediofobi har inget med fötter att göra. Det handlar om rädsla för dockor. Detta är kanske inte så ovanligt då det finns barn som faktiskt tycker att dockor är ganska obehaliga. Särskilt då de ser verkliga ut.

En annan unik form av fobi som kan drabba dig om du gifter dig är penterafobi. Det är rädsla för svärmor. Detta är en ganska vanlig fobi. De flesta klarar av att leva med den.